Даването на добавки предизборно е порочна практика. Чрез нея пенсионерите се

...
Даването на добавки предизборно е порочна практика. Чрез нея пенсионерите се
Коментари Харесай

Василев: Раздаването на великденски добавки поставя под риск трайното увеличение на пенсиите

Даването на добавки предизборно е порочна процедура. Чрез нея пенсионерите се разделят на групи. Това съобщи финансовият министър в оставка Асен Василев. Той разяснява предлагането на ГЕРБ и ДПС да се дадат великденски надбавки от 75 лева за част от пенсионерите.
Прочетете още
" Позицията на Министерството на финансите постоянно е била да се дават трайни нараствания, а не еднократни помощи. През 2009 година междинната пенсия е 288 лв.. 2020 година тя доближава 382 лв.. Това е нарастване с под 10 лв. на година. През 2023 година, когато бяха направени трайни нараствания на пенсии - междинната пенсия доближи 788 лв.. Това е повече от двойно на парите през 2020 година ", изясни той. 

Защо разделяме пенсионерите, а не вършим трайно нарастване на пенсиите им? Трайно нарастване, което те са заслужили на база техния стаж и приноса им в осигурителната система. Важно е да се каже, че нашите пенсионери имат достолепие. Тези пенсии не са благодеяние, а те са си ги заслужили, като са си плащали осигуровките през годините. Деленето на пенсионерите на групи, безпринципното разпределяне на пари, без те да са финансирани от бюджета, е извънредно порочна процедура. Тя се употребява, с цел да може пенсиите да се държат ниски, Ние желаеме пенсиите да се усилват – и те се покачват ”, безапелационен е Василев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР